mandag den 27. februar 2012

Indsæt et PrintScreen som billed

Det der med at få et print-screen ind som billed i blogindlæg har drillet mig rigtig længe og derfor har jeg indtil nu taget fotos af skærmen når jeg skulle vise jer noget fra nettet.
Birgitte Landligger har prøvet at hjælpe mig med instruks - men jeg har nok haft en mental blokering for det lykkedes mig ikke i første omgang.


Nu hvor jeg skulle lave indlæg til "Blog hjælp" så synes jeg det så lidt sjusket ud med dårlige foto af skærmen - så jeg satte mig for at nu skulle jeg bare lære det.
Jeg bruger Picasa 3 - og fandt ud af at hvis Picasa er åben og man trykker på tasten PrtSc - så kommer der en lille boks op yderst til højre på skærmen og så kan man klikke der (hurtigt) og kommer så ind i picasa hvor billedet ligger klar. Hvor nemt kan det være ??


Derefter klikker jeg på den grønne upload pil og gemmer i den seneste mappe jeg har brugt og så er det bare at gå til Blogger og i indlægget hente billed fra Picasa Webalbum.

3 kommentarer:

 1. Jeg bruger et lille gratis program, som hedder Gadwin PrintScreen. Det er meget enkelt at downloade, og fungerer upåklageligt. Det kan indstilles til at fotograferer hele skærmen eller et udsnit. Motiverne gemmes i en mappe, og kan sættes ind hvor man vil. Det kan jeg godt anbefale.

  SvarSlet
 2. Hej,

  Her er en gennemgang af tastekombinationer, som kan bruges til at capture skærm billeder under hhv. windows, Gnome/kde desktops (fx. under Linux) samt under Mac os:
  http://en.wikipedia.org/wiki/Print_screen

  SvarSlet
 3. Godt du har fundet ud af det via Picasa, for at tage et billede af skærmen er da i hvert fald ikke nogen super løsning i længden :-)

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...